puzzle ingyen játék online játék 2000-es évek elektromosság tudomány fizika láncreakció

Az Electic Boxban egyáltalán nem a látványvilágra mentek rá, pályákból is csak 15 darab van, mégis egy rakás időt el lehet vele tölteni és rendesen megtornáztatja az agyat.

 

A játék lényege, hogy az áram eljusson a kezdőponttól a végpontig. Ami a gyakorlatban úgy néz ki, hogy benyomjuk a Fő Áram Ellátó gombot, amiből megindul az áram, aztán ha jól rendeztük a pályát, akkor a drótokon és a drótokra hajigált tárgyak láncreakcióján keresztül az áram eljut a Célig.

puzzle ingyen játék online játék 2000-es évek elektromosság tudomány fizika láncreakció
Egy sikertelen próbálkozás

Ilyen, pályára helyezhető tárgy, például a villanykörte. Ami ha áramot kap, akkor fényt ad (de csak 4 irányba!), a fényt pedig fel lehet fogni egy napelemmel, ami visszaalakítja árammá. Erre a látszólag fölösleges körre azért van szükség, mert a pályán előre rögzített drótok sajnos nem érnek el a Kezdettől a Végig. A játék képzeletbeli főszereplője pedig ahelyett, hogy leugrana a boltba egy köteg drótért, inkább úgy hidalja át a drótok közötti távolságot, hogy felhasználja az egész sufnit. Így aztán elektromos teafőzővel eregetünk gőzt, amit továbbfújunk pár ventillátorral, hogy pontosan megérkezzen a gőzdetektorba, ami beizzítja az elektromágnest, ami helyre rántja a teáskannát, ami…

Szóval csupa móka és kacagás!

A játékot tényleg érdemes kipróbálni, egy-két pálya egészen zseniális.

Link: kongregate.com/games/TwinkleStarGames/electric-box