online játék 2010-es évek ingyen játék 3d játék perspektíva robot

Ha M. C. Escher készítene egy játékot, az minden bizonnyal valahogy így nézne ki.

 

Az Evo Explores egy gyönyörűen elkészített perspektíva-váltós játék. A lényege, hogy a főszereplő robotot (Evót) elirányítsuk a narancssárga ajtóval jelölt célig. Ehhez pedig részben a robotot kell kattintgatással irányítanunk, nagyobb részben pedig az egész pályát kell forgatnunk. Ami egészen különleges élmény, ugyanis a helyes út, mindig valami Escher-féle optikai csalódással jön létre, teljesen ellentmondva a hagyományos fizika törvényeinek. Ahogy készítők fogalmaznak: "Az Evo Explores-ban hinned kell a szemednek. Ha valami valósnak látszik, akkor az valóban az. Ha nem látsz problémát, akkor egyáltalán nincs probléma."

A játék köré pedig egy egész kellemes kis történetet is kerítettek, amit egy lelkes rajongó jóvoltából szerencsére magyarul olvashatunk.

Az Evo Explores teljes terjedelmében ingyenesen elérhető a Kongregate-en.

Ha bejött a játék, érdemes megnézni az előzményeit is. Az Evo Explores a 2008-ban, Playstation 3-ra megjelent, japán Echochrome-ra vezethető vissza. Itt egy manöken babát kell irányítanunk a minimalista téglatestekből álló pályán.

online játék 2010-es évek ingyen játék 3d játék perspektíva robot
Kép ebből a videóból

Valószínűleg ez volt az alapja a Monument Valley nevű mobiljátéknak. A koncepció ugyan az, de a manöken babát felváltotta egy Ida nevű hercegnő, a fekete vonalrajzokat pedig rengeteg szín. Megvásárolható Androidon és iOS-en.

És ennek a játéknak a másolata az Evo Explores. Hercegnő helyett robottal, akivel szerencsére már mászkálhatunk a böngészőben is.